ODRŽAN DAN OTVORENIH VRATA NA EVROPSKOM UNIVERZITETU


Evropski univerzitet je dana 28.04.2017. godine organizovao za buduće studente Dan otvorenih vrata. Ovom prilikom Univerzitet su posjetili brojni maturanati, koji su, osim iz Brčkog, došli i organizovano autobusima iz Tuzle, Srebrenika, Gradačca, Bijeljine, Lopara, Gračanice, Kalesije, Živinica, Doboja, Modriče, Bosanskog Šamca, Orašja i drugih mjesta Bosne i Hercegovine. Maturanti su obišli zgradu Univerziteta i svečano su primljeni od strane  rukovodstva Univerziteta u Velikom amfiteatru.

Manifestacija je upriličena s ciljem predstavljanja upisne politike za akademsku 2017/18. godinu i promocije studijskih programa zainteresovanim srednjoškolcima, budućim brucošima. Gostima se obratio rektor univerziteta akademik prof. dr. Zoran Milošević koji je u kratkim crtama predstavio Univerzitet i prednosti studiranja na ovom Univerzitetu.

Srednjoškolci su imali priliku da se druže sa studentima i obiđu sve kabinete ovog Univerziteta. Najinteresantniji studijski programi za studente su bili oni iz oblasti zdravstvenih i tehničkih nauka.

Nakon dvosatnog druženja srednjoškolci nisu krili svoje oduševljenje prostorijama i nastavnim resursima Univerziteta, kao i odnosnom profesora prema studentima.