Mediji o nama

 • InfoBrčko : MEĐUNARODNA SARADNJA SA INTERNATIONAL MANIPUR UNIVERSITY

  InfoBrčko : MEĐUNARODNA SARADNJA SA INTERNATIONAL MANIPUR UNIVERSITY

  Evropski univerzitet nastavlja dobru praksu ostvarivanja međunaropdne saradnje sa univerzitetima iz regiona i svijeta. Ovaj puta Evropski univerzitet započinje saradnju sa International Manipur University, javnim univerzitetom iz Indije, koji se nalazi u saveznoj državi Manipur. Ceremonija zaključivanja ugovora između Evropskog univerziteta Brčko distrikt, Evropskog univerziteta „Kallos“ Tuzla, Evropskog fakulteta „Kallos“ Beograd u osnivanju i International … InfoBrčko : MEĐUNARODNA SARADNJA SA INTERNATIONAL MANIPUR UNIVERSITY Read More »
 • Otisak.Ba – Međunarodna saradnja sa International Manipur University

  Otisak.Ba – Međunarodna saradnja sa International Manipur University

  Evropski univerzitet nastavlja dobru praksu ostvarivanja međunaropdne saradnje sa univerzitetima iz regiona i svijeta. Ovaj puta Evropski univerzitet započinje saradnju sa International Manipur University, javnim univerzitetom iz Indije, koji se nalazi u saveznoj državi Manipur. Ceremonija zaključivanja ugovora između Evropskog univerziteta Brčko distrikt, Evropskog univerziteta „Kallos“ Tuzla, Evropskog fakulteta „Kallos“ Beograd u osnivanju i International … Otisak.Ba – Međunarodna saradnja sa International Manipur University Read More »
 • Senad Osmanović: Prevazići probleme koji su posljednih godina pratili neke privatne univerzitete u Brčkom

  Senad Osmanović: Prevazići probleme koji su posljednih godina pratili neke privatne univerzitete u Brčkom

  Trenutno jedna od najvažnijih aktivnosti u Odjeljenju za obrazovanje Vlade Brčko distrikta, jeste stvaranje uslova za dodjelu akreditacija ovdašnjim univezitetima. Šef Odjeljenja Senad Osmanović, kaže da je bitno da se prevaziđu problemi koji su posljednih godina pratili neke ovdašnje privatne univerzitete, kako bi studenti i njihovi roditelji, ubuduće “mirno spavali”. Osmanović izražava optimizam da će … Senad Osmanović: Prevazići probleme koji su posljednih godina pratili neke privatne univerzitete u Brčkom Read More »
 • Informativni časopis Student – Upriličen Dan otvorenih vrata “Kallosa”

  Informativni časopis Student – Upriličen Dan otvorenih vrata “Kallosa”

 • Informativni časopis Student – Održan naučni skup na temu “Modeli razvoja – iskustva drugih i naše mogućnosti”

  Informativni časopis Student – Održan naučni skup na temu “Modeli razvoja – iskustva drugih i naše mogućnosti”

 • Foto: Evropski univerzitet ‘Kallos’ Tuzla organizovao za buduće studente ‘Dan otvorenih vrata’; Mirsad iz Gračanice: ‘Ovakve laboratorije vidio sam samo na televiziji’

  Foto: Evropski univerzitet ‘Kallos’ Tuzla organizovao za buduće studente ‘Dan otvorenih vrata’; Mirsad iz Gračanice: ‘Ovakve laboratorije vidio sam samo na televiziji’

  Evropski univerzitet ‘Kallos’ Tuzla u četvrtak je organizovao za buduće studente  ‘Dan otvorenih vrata’.  Bila je to prilika da se maturantima prezentiraju mogućnosti nastavka školovanja na studijskim programima koji se na Univerzitetu izvode. Veliki amfiteatar Univerziteta bio je popunjen do posljednjeg mjesta, što pokazuje velik interes učenika završnih razreda srednjih škola da se informiraju o magućnosti nastavka … Foto: Evropski univerzitet ‘Kallos’ Tuzla organizovao za buduće studente ‘Dan otvorenih vrata’; Mirsad iz Gračanice: ‘Ovakve laboratorije vidio sam samo na televiziji’ Read More »
 • Doprinos razvoju krivičnog prava

  Doprinos razvoju krivičnog prava

  KOTOR*Predsjednik Osnovnog suda u Kotoru i predsjednik Udruženja za krivično pravo i kriminalnu politiku Crne Gore prof. dr Vučković i sudija  Vrhovnog suda akademik prof. dr Vesna Vučković, učestvovali su na sedmom Međunarodnom naučnom skupu, koji je održan na Evropskom univerzitetu “Brčko distrikt” u Brčkom, u organizaciji tog univerziteta i Evropskog univerziteta “Kallos” Tuzla-BiH, na … Doprinos razvoju krivičnog prava Read More »
 • Akademiku Branku Vučkoviću i akademiku Vesni Vučković Zlatne plakete za poseban doprinos razvoju nauke

  Akademiku Branku Vučkoviću i akademiku Vesni Vučković Zlatne plakete za poseban doprinos razvoju nauke

  Predsjednik Osnovnog suda u Kotoru i predsjednik Udruženja za krivično pravo i kriminalnu politiku Crne Gore akademik Branko Vučković, i sudija Vrhovnog suda Crne Gore, akademik Vesna Vučković, učestvovali su na VII Međunarodnom naučnom skupu, koji je održan 5. aprila na Evropskom univerzitetu „Brčko Distrikt“ u Brčkom, u organizaciji ovog univerziteta i Evropskog univerziteta „Kallos“ … Akademiku Branku Vučkoviću i akademiku Vesni Vučković Zlatne plakete za poseban doprinos razvoju nauke Read More »