U organizaciji Klinike za plućne bolesti UKC Tuzla organiziran je Šesti međunarodni simpozij “ Plućne bolesti”

U organizaciji Klinike za plućne bolesti UKC Tuzla organiziran je Šesti međunarodni simpozij “ Plućne bolesti”. Simpozij je održan od 10-11.novembra 2017.god. pod pokroviteljstvom Vlade TK.

Ovaj Simpozij smatra se najznačajnijim događajem u izučavanju teorijske osnove plućnih bolesti i prikazima najnovijih metoda i tehnika terapije. Na Simpoziju učestvuju isključivo pozvani predavači, istaknuti i priznati stručnjaci koji obrazlažu zadanu tematiku. Simpozij okuplja stručnjake iz primarne, sekundarne i tercijarne zdravstvene zaštite čime se ukazuje na multidisciplinarnost plućnih oboljenja.

Međunarodni značaj Simpoziju dali su pozvani predavači iz Turske, Slovenije i Hrvatske, koji su nadpunili referate I prikaze praktičnih problema od strane domaćih stručnjaka. Simpozij je uspješno pripremio i vodio doc. dr. sc. Suad Dedić, načelnik plučće klinike.

Evropski univerzitet “Kallos” Tuzla na Simpoziju su predstavljali prof. Munevara Osmić koja je govorila o tuberkulozi u Tuzlanskom kantonu i akademik,prof. Rudika Gmajnić koji je prikazao problematiku onečišćenja zraka kao posljedicu onečišćenja zraka iz pogona za preradu nafte

Translate »