Festival avijacije, svemirskih istraživanja i tehnologije “TEKNOFEST”

Festival avijacije, svemirskih istraživanja i tehnologije “TEKNOFEST”

Festival avijacije, svemirskih istraživanja i tehnologije “TEKNOFEST” koji je zaživio u januaru 2017. godine i koji ima za cij proizvodnju i razvoj nacionalne tehnologije, međunarodni je festival kojeg organizuje Fondacija T3 – Tehnološki tim Turske, u partnerstvu sa Ministarstvom industrije i tehnologije Republike Turske.

Ove godine festival će se održati u Samsunu na Aerodromu Carsamba od 30. avgusta do 04. septembra 2022. Performansi, programi obuke, mogućnost stažiranja, priliku za upoznavanje sa tehnološkim kompanijama i još mnogo toga u okviru Festivala avijacije, svemirskih istraživanja i tehnologije “TEKNOFEST” biće omogućeni za sve takmičare. Ukupno će se održati 39 takmičenja u 97 kategorija.

Ekipe iz Bosne i Hercegovine čiji projekti budu prihvaćeni od strane komisije Teknofesta imat će obezbijeđen prevoz i smještaj u danima festivala u Turskoj, pored toga, ekipama će se obezbijediti nagrade u ukupnoj vrijednosti 6 miliona turskih lira. Za podršku mladima čiji projekti prođu predkvalifikacionu rundu je obezbijeđeno 12 miliona turskih lira.

Prijave za pojedince i grupe se mogu izvršiti do 28.02.2022. godine putem : https://teknofest.org/en/competitions/how-to-apply/

Više informacija potražite na www.teknofest.org

Share this post

Translate »
Menu