Uručeni indeksi za više od 200 brucoša Evropskog univerziteta u Brčkom

RTV-Slon-dodjela

Uručeni indeksi za više od 200 brucoša Evropskog univerziteta u Brčkom

Dodjela indeksa 2021. godine

Početak oktobra je vrijeme da brucoši na fakultetima po prvi put sjednu u akademske klupe. Svoje indekse danas su dobili studenti Evropskog univerziteta Brčko distrikt. Njih preko 200 izabralo je jedan od šest fakulteta na ovom Univerzitetu sa nekoliko različitih usmjerenja. Među njima je i Željana Jelić, koja sebe u budućnosti vidi u zdravstvenom sektoru.

Upisala sam radiologiju na ovom fakultetu zato što je ovaj smijer jako rijedak, i dolazim iz Bijeljine pa mi je bilo najbliže ovdje da upišem, i čula sam jako dobre glasine o njemu pa sam upisala Evropski univerzitet, navodi Željana.

Dodjela indeksa 2021. godine

Na Evropskom univerzitetu Brčko disktrikt studenti se mogu obrazovati na raličitim usmjerenjima na Pravnom, Ekonomskom, Tehničkom, Pedagoškom, Fakultetu političkih nauka te Fakultetu zdravstvenih nauka. Trenutno se na ovom Univerzitetu obrazuje oko 900 studenata na prvom, drugom i trećem ciklusu studija.

Moram potvrditi da za dosadašnje generacije Univerzitet je vrlo uspješno djelovao i puno uspješnih inžinjera, profesora, ekonomista, doktora već radi u privredi. Studenti koji ovdje završe oni su pripremljeni da mogu ući u svaku organizaciju, ističe prof. dr. Radoslav Galić, v.d. rektora Evropskog univerziteta Brčko Distrikt.

Jedan od ciljeva menadžementa Univerziteta je ponuditi kvalitetan spoj teorije i prakse na fakultetima koji će studentima omogućiti da budu konkurentni na tržištu i da svoje znanje primjenjuju unutar granica naše zemlje.

Susrećemo se sa pojavom da mladi odlaze iz BiH ali se nadamo da će Evropski univerzitet doprinijeti tome da budemo dio pozitivne priče i pozitivne promjene, da se mladi zainteresuju, da se ovdje školuju i da ovdje ostanu,  kaže doc.dr. Albina Fazlović, profesorica na Pravnom fakultetu.

Osim brucoša, danas su se na dodjeli indeksa našli i oni koji upisuju doktorske studije i žele nadograđivati svoje znanje. Ono što im Univerzitet pruža je fleksibilno raspoređivanje obaveza, predavanja i ispita što je pogodno za osobe koje su u radnom odnosu.

Dodjela indeksa 2021. godine

Dugo sam razmišljala gdje bih mogla dalje da se usavršavam jer su me zanimale doktorske studije, i dugo sam tražila. Mislim da je ovo super šansa, Evropski univerzitet daje dobre mogućnosti, kod kuće smo, mogućnost usavršavanja za doktorante, specijalizante i brucoše, poručuje studentica dr. spec stomatologije, Aleksandra Reljić Jović.

Ove godine studenti su veliki interes iskazali za tehnički fakultet odnosno smijer elektrotehnike, informatike i građevine, ali i za fakultet zdravstvenih studija gdje prevladavaju medicina i stomatologija.

Share this post

Translate »
Menu