thumbnail Work and Travel PR

Program Work and Travel USA

Program Work and Travel USA je namijenjen mladim osobama od 18 do 30 godina, koji su redovni studenti i imaju želju da provedu ljeto u SAD radeći različite vrste poslova a shodno sopstvenim željama i sposobnostima. Učešćem na programu studenti imaju priliku da provedu nezaboravno ljeto i na taj način usavrše engleski jezik i bolje upoznaju američku kulturu. Studenti mogu da biraju posao koji bi želeli da rade. Takođe, izborom željenog posla se odlučuju i za konkretnu državu ili grad u kome će boraviti i raditi tokom programa. Bogata ponuda INSPIRIT agencije se sastoji od različitih vrsta poslova širom Amerike. Work and Travel USA podrazumijeva poslove sezonskog karaktera. To su jednostavni poslovi u hotelima, restoranima, zabavnim i nacionalnim parkovima, odmaralištima, marketima, kazinima, bazenima, juvelirnicama, golf klubovima itd. Takve poslove tokom ljetnjih mjeseci obavljaju i američki studenti i studenti iz drugih zemalja koji su došli u SAD po istom ili sličnom programu. Svaki učesnik može raditi i dodatne poslove pod uslovom da ne ugrožava rad na prvom poslu uz dozvolu poslodavca. Radeći četiri mjeseca daleko od svoje zemlje učesnici Work and Travel USA postaju zreliji, samostalniji, preduzimljiviji i vraćaju se kući sa znatno boljim znanjem engleskog jezika.

Dužina boravka može biti do 5 mjeseci, od čega su 4 mjeseca radna viza plus do 30 dana turistička viza. Radni dio programa traje do 4 mjeseca a datum putovanja najčešće zavisi od posla za koji se odlučite. Posljednji mjesec predviđen je za putovanja. Work and Travel USA odvija se isključivo tokom ljetnjeg raspusta a po završetku obaveza na fakultetu i završava prije početka naredne školske godine.

Program startuje najčešće krajem Maja i početkom Juna, što zavisi od potreba poslodavaca, lokacije posla, vaših želja kao i od pravila programa .

Department of State je donio odluku da radni dio programa za sve naše studente bude u periodu između 21 Maja i 30 Septembra. Kad na to dodamo 30 dana predviđenih za putovanje onda ispada da najduže možete da ostanete u USA do 30 Oktobra. Ista pravila očekujemo i za ovu godinu!

Broj učesnika je ograničen i prioritet pri izboru poslova imaju studenti koji su se prvi prijavili. Preporučujemo da se prijavite blagovremeno kako biste obezbijedili mjesto na programu i željeni posao. Za studente Evropskog Univerziteta Brčko Distrikta prezentacija će se održati u utorak 05.11.2019 u 15:00 časova.

Detalje o program možete da nađete na sajtu www.radiiputuj.com ili na www.facebook.com/radiiputuj.ba, a možete da se prijavite za prezentaciju online na www.radiiputuj.com/prijava

Translate »