Evropski univerzitet Brčko distrikt

thumbnail Work and Travel PR

Program Work and Travel USA

Program Work and Travel USA je namijenjen mladim osobama od 18 do 30 godina, koji su redovni studenti i imaju želju da provedu ljeto u SAD radeći različite vrste poslova a shodno sopstvenim željama i sposobnostima. Učešćem na programu studenti imaju priliku da provedu nezaboravno ljeto i na taj način usavrše engleski jezik i bolje upoznaju američku kulturu. Studenti mogu da biraju posao koji bi želeli da rade. Takođe, izborom željenog posla se odlučuju i za konkretnu državu ili grad u kome će boraviti i raditi tokom programa. Bogata ponuda INSPIRIT agencije se sastoji od različitih vrsta poslova širom Amerike. Work and Travel USA podrazumijeva poslove sezonskog karaktera. To su jednostavni poslovi u hotelima, restoranima, zabavnim i nacionalnim parkovima, odmaralištima, marketima, kazinima, bazenima, juvelirnicama, golf klubovima itd. Takve poslove tokom ljetnjih mjeseci obavljaju i američki studenti i studenti iz drugih zemalja koji su došli u SAD po istom ili sličnom programu. Svaki učesnik može raditi i dodatne poslove pod uslovom da ne ugrožava rad na prvom poslu uz dozvolu poslodavca. Radeći četiri mjeseca daleko od svoje zemlje učesnici Work and Travel USA postaju zreliji, samostalniji, preduzimljiviji i vraćaju se kući sa znatno boljim znanjem engleskog jezika.

Dužina boravka može biti do 5 mjeseci, od čega su 4 mjeseca radna viza plus do 30 dana turistička viza. Radni dio programa traje do 4 mjeseca a datum putovanja najčešće zavisi od posla za koji se odlučite. Posljednji mjesec predviđen je za putovanja. Work and Travel USA odvija se isključivo tokom ljetnjeg raspusta a po završetku obaveza na fakultetu i završava prije početka naredne školske godine.

Program startuje najčešće krajem Maja i početkom Juna, što zavisi od potreba poslodavaca, lokacije posla, vaših želja kao i od pravila programa .

Department of State je donio odluku da radni dio programa za sve naše studente bude u periodu između 21 Maja i 30 Septembra. Kad na to dodamo 30 dana predviđenih za putovanje onda ispada da najduže možete da ostanete u USA do 30 Oktobra. Ista pravila očekujemo i za ovu godinu!

Broj učesnika je ograničen i prioritet pri izboru poslova imaju studenti koji su se prvi prijavili. Preporučujemo da se prijavite blagovremeno kako biste obezbijedili mjesto na programu i željeni posao. Za studente Evropskog Univerziteta Brčko Distrikta prezentacija će se održati u utorak 05.11.2019 u 15:00 časova.

Detalje o program možete da nađete na sajtu www.radiiputuj.com ili na www.facebook.com/radiiputuj.ba, a možete da se prijavite za prezentaciju online na www.radiiputuj.com/prijava

Share this post

Translate »