Evropski univerzitet Brčko distrikt

Uspjeh naših profesora na Međunarodnom kongresu obiteljske medicine

Od 07. – 10. 03. 2019.godine u Zagrebu je održan Međunarodni kongres obiteljske medicine. Učestvovalo je preko 850 stručnjaka iz 18 europskih država. Glavna tema Kongresa su bili protokoli za rad u kliničkoj praksi. Stručnjaci iz prakse iznosili su najnovija saznanja o mogućnostima rješavanja praktičnih medicinskih problema prema najnovijim svjetskim smjernicama.

Značajan doprinos u radu Kongresa dali su profesori naših Univerziteta. Prof. Rudika Gmajnić govorio je o hitnim stanjima u obiteljskoj medicini. Prof. Sanda Pribić izlagala je rad sa tematikom liječenja vrlo česte infekcije sa Helicobacter pylori. Prof. Mithad Tabaković pripremio je vrlo zapaženo izlaganje o akutnim zapaljenjima bubrega, a mr.sc. Marina Ahmetbegović izlaganje o kontroli kvalitete rada u zdravstvenim ustanovama. Pored navedenog, naši profesori učestvovali su u panel raspravama i iznosili vlastita praktična iskustva. Svi radovi objavljeni su u Zborniku radova kongresa, a Kongres je pratilo i posebno izdanje visokocitiranog specijaliziranog časopisa „Medix“. Gost urednik časopisa je prof. Gmajnić, a kao prvi je objavljen rad prof. Gmajnić i prof. Pribić.

Na svečanom dijelu Kongresa naši profesori Rudika Gmajnić i Sanda Pribić dobili su priznanje za 15 godišnji rad u Asocijaciji obiteljske medicine jugoistočne Evrope (Association of general prectice/family medicine of South – East Europr)

Share this post

Translate »