Halid Zigic75x75

Riječ dekana Tehničkog fakulteta

Poštovani budući studenti,

Halid Zigic75x75Dobro došli na Web sajt Evropskoga univerziteta Brčko distrikt. Pred Vama je donošenje najvažnije životne odluke. Šta upisati, kako do diplome i kako se zaposliti? Na Tehničkom fakultetu imate veliki izbor atraktivnih studijskih programa: Arhitektura, Geodezija, Građevinarstvo, Hidrotehnika, Konstrukcije, Željeznice, aerodromi i tuneli, Saobraćaj- drumski i riječni, Menadžment u saobraćaju, Bezbjednost u saobraćaju, Inženjerska informatika, Poljoprivreda. Svšeni studenti pomenutih smijerova relativno lako nalaze posao na tržištu rada.

Nastavni planovi i programi su koncipirani po najsavremenijim standardima razvijenih zemalja i prilagođeni potrebama privrede. Studij se realizira prema pravilima Bolonjske deklaracije kroz dodiplomske, diplomske, master i doktorske akademske studije.

Kabineti i učionice su opremljene najsavremenijim laboratorijskim i drugim tehničkim sredstvima u cilju približavanja studentima svjetskih iskustava i znanja.

Na fakultetu predaju eminentni stručnjaci iz prakse koji su svoja znanja i iskustva sticali u privredi, organima državne uprave i drugim institucijama koje su bile generator razvoja svake države.

Tehnički fakultet je posebno posvećen njegovanju akademskih i naučnih sloboda.  Fakultet će posebno stimulisati kreativnost i inovativnost studenata i otvoren je i spreman da podrži njihove ideje i inicijative.

Diplomirani studenti Tehničkoga fakulteta mogu se zaposliti, prije svega, u: privredi, državnim ili privatnim institucijama, raznim agencijama u zemlji i inostranstvu, naučno-istraživačkim i obrazovnim ustanovama, nevladinim organizacijama.

Vizija Tehničkog fakulteta je: Visoko mjesto u društvu najbolјih, a prioritetni cilј je obrazovanje kvalitetnih stručnjaka u oblasti tehnike, koji će svojim znanjem i djelovanjem unaprijediti razvoj svakoga društva.

Nadam se da nećete imati težak zadatak. Izaberite studij na Tehničkom fakultetu. Želim Vam prije svega dobro zdravlje i uspjeh u životu. Znanje je najbolji resururs koji pojedinac može imati. Do njega se dolazi učenjem, ulaganjem truda. U konačnici to se isplati. Vidjet ćete, živi bili pa vidjeli!

 Sa posebnim poštovanjem,

                                                                                                           Prof.dr. Halid Žigić

Translate »