Evropski univerzitet Brčko distrikt

POZIV ZA DOSTAVLJANJE PRIJAVA ZA UČEŠĆE NA HUMANITY IN ACTION LJETNIM PROGRAMIMA 2022

Humanity in Action BiH otvara poziv dostavljanje prijava studenata_tica na učešće na virtuelnom ljetnom programu o ljudskim pravima koji organizuje Humanity in Action ured u Sarajevu (6. juni–30. juni.2022. godine),ljetni program koji organizuje danski Humanity in Action ured koji će se održavati u Kopenhagenu uživo (6. juni–30. juni2022.),te na „Mapping Inequities“ Fellowship, koji će se održavati virtuelno (1. jun–17.jun.2022.godine).

Poziv je otvoren za sve bosanskohercegovačke studente_ice dodiplomskog studija, Master studija, kao i za one koji su u posljednje dvije godine završili svoje visokoškolsko obrazovanje.

Naši interdisciplinarni ljetni programi svake godine se istovremeno održavaju u šest gradova i okupljaju preko110 studenata i mladih profesionalaca iz Evrope i SAD-a. Sastoje se od niza predavanja i diskusija sa univerzitetskim profesorima, novinarima, političarima i aktivistima, a uključuju i studijske posjete muzejima, državnim institucijama i nevladinim organizacijama.

Poziv za prijave otvoren je do 13. februara 2022.godine putem online aplikacije. Budite jedan od studenata_tica koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom programu!

Za sva dodatna pitanja i informacije posjetite Facebook stranicu Humanity in Action BiH ili pošaljite mail nabosnia@humanityinaction.org

Share this post

Translate »
Menu