Evropski univerzitet „Kallos“ Tuzla i Evropski univerzitet Brčko distrikt prisustvovali Sajmu visokog obrazovanja Tuzla

EU BD EU Kallos Sajam 2

Evropski univerzitet „Kallos“ Tuzla i Evropski univerzitet Brčko distrikt prisustvovali Sajmu visokog obrazovanja Tuzla

Evropski univerzitet “Kallos” Tuzla i Evropski univerzitet Brčko distrikt učestvovali su na Sajmu visokog obrazovanja u Tuzli. Sajam je održan 3. i 4. marta 2020.godine u Hotelu Tuzla.
Sajam visokog obrazovanja tokom dva dana trajanja maturantima i drugim zainteresovanim u svom četvrtom izdanju predstavio je mogućnost studiranja na velikom broju javnih i privatnih univerziteta, visokih škola iz BiH, Hrvatske i Slovenije.
Sajamski događaj koji je realizovan u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, posjetio je veliki broj učenika iz više od trideset srednjih škola Tuzlanskog kantona, te područja Brčko distrikta BiH te Posavskog kantona, a sa ciljem pružanja ključnih informacija maturantima srednjih škola o mogućnostima i uslovima akademskog obrazovanja.
Profesori oba Evropska univerziteta predstavili su maturantima i ostalim zainteresovanim sve fakultete sa studijskim programima koji se izučavaju na univerzitetima, sa njihovim kvalitetom i konceptom, kako bi maturantima i njihovim roditeljima pomogli u donošenju važne životne odluke “Šta i kako studirati?” u opštem interesu svih zainteresovanih.
Na ovom sajmu učestvovali su profesori, studenti i zaposlenici studentske službe Evropskog univerziteta „Kallos“ Tuzla sa dekanom Ekonomskog fakulteta prof.dr Izet Banda.

EU BD EU Kallos Sajam 2

EU BD EU Kallos Sajam 3

EU BD EU Kallos Sajam 4

EU BD EU Kallos Sajam 5

EU BD EU Kallos Sajam 1

Share this post

Translate »
Menu