Asocijacija studenata Medicall Medicinskog fakulteta EU Kallos Tuzla

Asocijacija studenata Medicall Medicinskog fakulteta EU Kallos Tuzla

U sklopu svojih aktivnosti, a u saradnji sa profesorima Medicinskog fakulteta, Asocijacija studenata Medicall Medicinskog fakulteta EU Kallos, bila je organizator predavanja na temu: “Bolesti štitnjače – bolest “modernog” doba, da ili ne?“. 

Predavač je bila profesorica dr. Munevera Bećarević, profesor ne Medicinskom fakultetu i Fakultetu zdravstvenih nauka EU Kallos. Predavanje je održano u srijedu, 22.11.2023. godine u 16.00 sati u prostorijama Univerziteta.

Predavanju je prisustvovao veliki broj naših sugrađana, studenata i profesora EU Kallos u Tuzli.

Na početku ovog skupa, kojem je moderator i voditelj bila Amra Kušljugić, studentica V godine na Medicinskom fakultetu i predstavnica Asocijacije studenata, obratio se i dekan Medicinskog fakulteta prof. dr Mithat Tabaković.

Predavanje prof. dr Munevere Bećarević je kvalitetno pripremljeno i prezentirano na vrlo prihvatljiv način, te je pobudio veliku pažnju i interes svih učesnika skupa.

Nakon završenog predavanja prof. dr Munevera Bećarević je učestvovala u razgovoru sa prisutnima i odgovarala na brojna pitanja od strane učesnika, koja su se odnosila na navedenu tremu.

Asocijacija studenata Medicall Medicinskog fakulteta EU Kallos, je tako nastavila pozitivnu praksu u realizaciji svojih programskih planova i ciljeva, uz obećanje izrečeno od strane studentice Amre Kušljugić, predsjednice Asocijacije da nas uskoro očekuju nove teme i novi oblici saradnje sa našim sugrađanima, studentima i profesorima.

Share this post

Translate »
Menu