Akademiku Branku Vučkoviću i akademiku Vesni Vučković Zlatne plakete za poseban doprinos razvoju nauke

Predsjednik Osnovnog suda u Kotoru i predsjednik Udruženja za krivično pravo i kriminalnu politiku Crne Gore akademik Branko Vučković, i sudija Vrhovnog suda Crne Gore, akademik Vesna Vučković, učestvovali su na VII Međunarodnom naučnom skupu, koji je održan 5. aprila na Evropskom univerzitetu „Brčko Distrikt“ u Brčkom, u organizaciji ovog univerziteta i Evropskog univerziteta „Kallos“ Tuzla-BiH, na temu „MODELI RAZVOJA, ISKUSTVA DRUGIH I NAŠE MOGUĆNOSTI“.

Tom prilikom Vučkovići su podnijeli zajednički referat, kao koautori pod nazivom „Pretpostavka nevinosti u Zakoniku o krivičnom postupku Crne Gore“.

Na ovom skupu podnijeto je preko 100 referata od autora iz Austrije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Ruske Federacije, Bjelorusije, Ukrajine, Slovačke, Poljske, Grčke, Italije, Sjeverne Makedonije, Slovenije i dr.

Pred početak održavanja skupa iz štampe je izašao Zbornik radova, koji sadrži sve recenzirane radove, medju kojima je, i koautorski rad sudija Vučković.

Organizatori ovog Medjunarodnog naučnog skupa Evropski univerzitet „Brčko Distrikt“ i Evropski univerzitet „Kallos“ Tuzla su, po četvrti put dodijelili akademiku prof. dr Branku Vučkoviću i akademiku prof. dr Vesni Vučković Zlatne plakete za poseban doprinos razvoju nauke Međunarodnog krivičnog prava.

Na Plenarnom zasijedanju Zlatne plakete Vučkovićima je uručio Rektor Evropskog univerziteta „Brčko Distrikt“, akademik prof. dr Nedeljko Stanković.

U pripremi ovog Međunarodnog naučnog skupa, organizatori su akademika prof. dr Branka Vučkovića odredili za člana Naučnog odbora i recenzenta, a akademika prof. dr Vesnu Vučković za člana Organizacionog odbora skupa i recenzenta.

U sklopu naučnog skupa Vučkovići su, zajedno sa rektorom Evropskog univerziteta „Brčko Distrikt“, akademikom prof. dr Nedeljkom Stankovićem posjetili najviše pravosudne organe Brčko Distrikta-Osnovni sud i Apelacioni sud, gdje su razmijenili iskustva u primjeni prava u Crnoj Gori i Brčko Distriktu, sa čelnicima ovih pravosudnih institucija, Damjanom Kaurinovićem i Jadrankom Grčevićem.

Translate »
Menu