Predstavnici Sberbank BH u posjeti Evropskom univerzitetu

Sberbank posjeta 2

Predstavnici Sberbank BH u posjeti Evropskom univerzitetu

Studenti treće godine zajedno sa prof.dr Ankom Bulatović primili su u posjetu predstavnike Sberbank BH dd Brčko. Saradnja sa Sberbank je višestruka a ovakve posjete realizuju se svake godine. Predstavnici Sberbank Renata Dodić, direktorica poslovnice Sberbank Brčko i Mirela Mehaković, bankar za fizička lica poslovnice Sberbank Brčko, predstavile su studentima ekonomije proizvode koje banka nudi svojim klijentima. Takođe, upoznali su studente sa dokumentacijom koja je potrebna za otvaranje računa kako fizičkih tako i pravnih lica, zatim dokumentacijom za odobrenje kredita, ugovora o štednji itd.

Spoj teorije i prakse daje jednu cjelovitost, jednu sveobuhvatnost u razvoju mladog čovjeka, diplomiranog ekonomiste, koji će sa uspjehom da obavlja što je naučio u teoretskom dijelu, ali i dio koji se odnosi na praksu.

Ova posjeta omogućila je najbolji spoj praktične nastave i teorije iz predmeta bankarstvo, marketing, finansije i menadžment jer su na jednom mjestu mogli vidjeti kako se bankarski proizvod osmišlja, prezentuje i plasira na tržište.

Sberbank posjeta 1

Share this post

Translate »
Menu