Dr Stankovic MIU Prof 001

IZUZETAN MEĐUNARODNI USPJEH AKADEMIKA STANKOVIĆA

Evropski univerzitet Brčko distrikt i Evropski unuverzitet „Kallos“ Ttuzla intenzivno rade na međunarodnoj saradnji i promociji naših Univerziteta kao značajnih naučnih ustanova. Da bi to mogli, trebamo imati i naučnike koji su prepoznati  u svjetskim razmjerima i koji svojim naučno-istraživačkim i publicističkim radom zaslužuju da budu dio međunarodne naučne scene.

Najnovija saradnja i priznanje stižu iz Indije, druge najmnogoljudnije svjetske države koja ima ogroman naučni potencijal i dokazana je vrijednost u svijetu. Akademik, prof. Nedeljko Stanković nedavno  je od vrlo uticajnog Indijskog Univerziteta  „Manipur International University“  , na kojemu studira preko 30 000 studenata, dobio zvanje počasnog doktora nauka iz pravnih oblasti, koje je svečano uručeno u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije.

Kao nastavak, isti Univerzitet prof. Stankovića proglašava gostujući profesorom – predavačem, za pravne oblasti: „Professor of Law  & Jurisprudence“.  To praktično znači da prof. Stanković može učestvovati u nastavi pomenutog Univerziteta.

Dr Stankovic MIU Prof 001
Dr Stankovic MIU Prof 001
Translate »