Evropski univerzitet uručio Odjeljenju za javnu bezbjednost zaštitnu opremu

2020 04 06 Evropski univerzitet urucio opremu OJB

Evropski univerzitet uručio Odjeljenju za javnu bezbjednost zaštitnu opremu

6.4.2020. U prostorijama Evropskog univerziteta u Brčkom rektor ove institucije Nedeljko Stanković danas je Odjeljenju za javnu bezbjednost Vlade Brčko distrikta BiH uručio oko 3000 zaštitnih maski i desetak medicinskih odijela kako bi se što lakše borili protiv korona virusa.

Šef Odjeljenja za javnu bezbjednost Edin Zaimović kazao da se u zadnje vrijeme pojavljuju društveno odgovorne organizacije kao i privredni subjekti koji pružaju pomoć u borbi protiv korona virusa.

„Svjedoci smo da u zadnje vrijeme imamo i društveno odgovornih organizacija i privrednih subjekata, a jedna od njih je i Evropski univerzitet koji je pokazao svoju ozbiljnost i brigu za sve one koji se bave prevencijom i borbom protiv ove opake pojave korona virusa. Zahvaljujem se puno na ovoj donaciji u ime Vlade Brčko distrikta BiH, institucija Distrikta i u svoje lično ima“, kazao je Zaimović i pozvao sve one koji su u mogućnosti da se na sličan način odazovu i pomognu kada je u pitanju u zaštitna oprema.

Rektor Evropskog univerziteta Nedeljko Stanković kazao je da je obaveza da se pomogne u ovim teškim vremenima kako bi se što lakše prevazišao aktuelni problem.

„Mi smo kao i svaka odgovorna ustanova pokušali da pomognemo u ovim teškim vremena tako da smo nabavili oko 9000 hirurški maski i oko stotinjak medicinskih odijela. Podijelili smo oko 6000 maski u Tuzli i oko 90 medicinskih odijela UKC-u Tuzla. Ovdje je ostalo oko 3000 maski i oko desetak medicinskih odijela. Naša je obaveza da pomognemo u ova teška vremena kako bi se što lakše prevazišao ovaj problem“, kazao je Stanković.

Današnjoj primopredaji zaštitne opreme prisustvovao je i Denis Šehanović, sekretar Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH koji se zahvalio na doniranoj opremi i naglasio da je pomoć pružena u pravom trenutku posebno kada se zna da je teško nabaviti na tržištu.

 

Izvor: http://www.vlada.bdcentral.net/Publication/Read/evropski-univerzitet-urucio-odjeljenju-za-javnu-bezbjednost-zastitnu-opremu

Share this post

Translate »
Menu