Evropski univerzitet Brčko distrikt

Evropski univerzitet
Brčko distrikt

Dobrodošli

Evropski univerzitet Brčko distrikt i Evropski univerzitet “Kallos” Tuzla predstavljeni učenicima gimnazije “Meša Selimović”, MS mašinske i MS saobraćajne škole

Dana 04.04.2019. godine predstavljeni su učenicima srednjih škola planovi upisa na Evropskom univerzitetu “Kallos” Tuzla i Evropskom univerzitetu Brčko distrikt u akademskoj 2019/20. godini.

Plan je prezentiran učenicima gimnazije “Meša Selimović”, učenicima Mješovite srednje mašinske i Mješovite srednje saobraćajne škole Tuzla.

Univerziteti su otvoreni prema javnosti gdje se želi dati mogućnost budućim studentima da donesu ispravnu odluku o nastavku školovanja na studijskim programima Evropskog univerziteta “Kallos” Tuzla i Evropskog univerziteta Brčko distrikt.

Ove upisne godine studentima Medicinskog fakulteta i Fakulteta zdravstvenih nauka, studijski program Stomatologija, odobren je popust od 50%, a djeci šehida i poginulih boraca besplatan upis na prvu godinu prvog ciklusa studija na Evropskom univerzitetu “Kallos. Evropski univerzitet u Brčkom nudi jednu godinu besplatnu na I ciklusu studija za sve građane BiH.

Na ovim prezentacijama učestvovali su učenici završnih razreda, koji su pokazali zainteresovanost za studijske programe na Univerzitetima postavljajući brojna pitanja koja se odnose na uslove studiranja.

Prezentaciji su prisustvovali: Prof.dr Jasminka H. Halilović, Prof.dr Kadrija Hasanović, Doc.dr Almir Šabović, Doc.dr Zlatko Kovačević i Prof.dr Izet Banda.

Translate »