Evropski univerzitet Brčko distrikt

Evropski univerzitet
Brčko distrikt

Dobrodošli

Evropski univerzitet Brčko distrikt i Evropska organizacija za javno pravo (European Public Law Organization) ozvaničili početak saradnje

Između predstavnika Evropskog univerziteta Brčko distrikt i Evropske organizacije za javno pravo (European Public Law Organization) održan je radni sastanak dana 29.10.2020. godine u prostorijama Evropskog univerziteta kojim je ozvaničen početak saradnje između ove dvije ustanove. Sastankom su rukovodili akademik prof. dr. Nedeljko Stanković, rektor Evropskog univerziteta, kao i prof. dr. Spyridon Flogaitis, predsjedavajući Vijeća direktora i direktor Evropske organizacije za javno pravo.

Saradnja između ove dvije institucije bi, između ostalog, uključivala i mogućnost pohađanja zajedničkih studijskih programa i sticanje dualnih dipoma iz oblasti prava i javne uprave. Naši studenti imaće mogućnost da pohađaju moderne evropske studije javnog prava i javne uprave, te će na taj način postati još prepoznatljiviji na tržištu rada.

Pored ovoga, dogovoreni su i drugi vidovi saradnje poput mogućnosti da studenti stažiraju po završetku studija u kancelarijama Evropske organizacije za javno pravo u raznim evropskim i svjetskim velegradovima (Atina, Rim, Lisabon i dr.), ili pri Ujedinjenim nacijama u Nju Jorku ili Beču. Na taj način studenti bi povezali teorijski dio sa praktičnim iz ove oblasti. Takođe će se organizovati i razni oblici neformalnog obrazovanja, zimski i ljetni kursevi za studente iz oblasti evropskog javnog prava i javne uprave i dr. Na ovaj način Evropski univerzitet nastoji svojim studentima proširiti mogućnosti i otvoriti put ka modernim evropskim studijama.

Translate »