Riječ dekana Tehničkog fakulteta


Poštovani budući studenti,

Halid Zigic75x75Dobro došli na Web sajt Evropskoga univerziteta Brčko distrikt. Pred Vama je donošenje najvažnije životne odluke. Šta upisati, kako do diplome i kako se zaposliti? Na Tehničkom fakultetu imate veliki izbor atraktivnih studijskih programa: Arhitektura, Geodezija, Građevinarstvo, Hidrotehnika, Konstrukcije, Željeznice, aerodromi i tuneli, Saobraćaj- drumski i riječni, Menadžment u saobraćaju, Bezbjednost u saobraćaju, Inženjerska informatika, Poljoprivreda. Svšeni studenti pomenutih smijerova relativno lako nalaze posao na tržištu rada.

Nastavni planovi i programi su koncipirani po najsavremenijim standardima razvijenih zemalja i prilagođeni potrebama privrede. Studij se realizira prema pravilima Bolonjske deklaracije kroz dodiplomske, diplomske, master i doktorske akademske studije.

Kabineti i učionice su opremljene najsavremenijim laboratorijskim i drugim tehničkim sredstvima u cilju približavanja studentima svjetskih iskustava i znanja.

Na fakultetu predaju eminentni stručnjaci iz prakse koji su svoja znanja i iskustva sticali u privredi, organima državne uprave i drugim institucijama koje su bile generator razvoja svake države.

Tehnički fakultet je posebno posvećen njegovanju akademskih i naučnih sloboda.  Fakultet će posebno stimulisati kreativnost i inovativnost studenata i otvoren je i spreman da podrži njihove ideje i inicijative.

Diplomirani studenti Tehničkoga fakulteta mogu se zaposliti, prije svega, u: privredi, državnim ili privatnim institucijama, raznim agencijama u zemlji i inostranstvu, naučno-istraživačkim i obrazovnim ustanovama, nevladinim organizacijama.

Vizija Tehničkog fakulteta je: Visoko mjesto u društvu najbolјih, a prioritetni cilј je obrazovanje kvalitetnih stručnjaka u oblasti tehnike, koji će svojim znanjem i djelovanjem unaprijediti razvoj svakoga društva.

Nadam se da nećete imati težak zadatak. Izaberite studij na Tehničkom fakultetu. Želim Vam prije svega dobro zdravlje i uspjeh u životu. Znanje je najbolji resururs koji pojedinac može imati. Do njega se dolazi učenjem, ulaganjem truda. U konačnici to se isplati. Vidjet ćete, živi bili pa vidjeli!

 Sa posebnim poštovanjem,

                                                                                                           Prof.dr. Halid Žigić