Poziv na Prvu konferenciju o potencijalima razvoja softverske industriju Bosni i Hercegovini

Pozivamo Vas na „Prvu konferenciju o razvoju softverske industrije u Bosni i Hercegovini“, koju organizira Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, u saradnji s vodećom asocijacijom kompanija softverske industrije u BiH „BIT Alijansom“.

Konferencija će se održati 25. aprila 2017. godine s početkom u 11:00h, u Velikoj sali Parlamentarne skupštine BiH (Trg BiH 1, Sarajevo, I sprat).

Cilj konferencije je da u vrijeme teške ekonomske situacije u našoj zemlji i sporog privrednog napretka, široj javnosti i donosiocima odluka, predstavimo značajan potencijal kojim domaća softverska industrija raspolaže, trendove razvoja ove industrije u zemljama regiona i svijeta, aktuelna i potencijalna tržišta na kojima domaća softverska industrija može biti konkurenta, te mogućnosti zapošljavanja velikog broja mladih stručnjaka u ovom atraktivnom sektoru privrede. Također, želimo predstaviti aktivnosti i primjere dobre prakse koje institucije vlasti u BiH preduzimaju u ovoj oblasti.

U prilogu dopisa šaljemo Vam širu informaciju o trendovima razvoja softverske industrije kod nas i u svijetu i planiranu agendu Konferencije.

Molimo Vas da svoje učešće potvrdite najkasnije do četvrtka, 20. aprila 2017. godine do 15:00 sati, na e-mail adresu  kabinet@mkt.gov.ba, ili na fax: +387 33 284 751. Broj mjesta je ograničen.

Vjerujući da ćete ovaj događaj prepoznati značajnim i da ćete biti u mogućnosti odgovoriti našem pozivu, te svojim učešćem dati dodatni doprinos promociji i razvoju domaće softverske industrije, unaprijed Vam se zahvaljujemo.

Za sva dodatna pitanja, molimo Vas da nas kontaktirate na ovaj broj: +387 33 704 559.

S poštovanjem,

 

M.Sc. Šadi Matar, dipl.el.ing

Savjetnik ministra.

 

Ministry of Communications and Transport

Trg BiH br.3, Sarajevo 71000

Bosnia and Herzegovina

tel: ( +387-33-704-559)

fax: (+387-33-284-751)

e-mail: sadi.matar@mkt.gov.ba

http://www.mkt.gov.ba

Translate »