Posjeta maturanata Elektrotehničke škole Tuzla Evropskom univerzitetu Brčko distrikt

Posjeta maturanata Elektrotehničke škole Tuzla Evropskom univerzitetu Brčko distrikt

Dana 09.03.2023. godine u organizaciji Evropskog univerziteta Brčko distrikt i Evropskog univerziteta „Kallos“ Tuzla, uz odobrenje direktora, doc. dr Mirnesa Avdića, u posjeti Evropskom univerzitetu Brčko distrikt boravili su maturanti Elektrotehničke škole Tuzla.

Uz sendviče i sokove za osvježenje, maturanti čija su zanimanja elektrotehničke struke (elektroenergetika, komunikacije, informatika, mehatronika, elektronika, automatika i robotika) poslušali su kratka predavanja o fakultetima i studijskim programima koja su održali rektor Univerziteta prof. dr Radoslav Galić, dekan Pravnog fakulteta akademik prof. dr Nedeljko Stanković, dekan Tehničkog fakulteta Halid Žigić, dekan Pedagoškog fakulteta Evropskog univerziteta „Kallos“ Tuzla prof. dr Esed Karić, prof. dr Refik Ćatić, i prof. dr Dobrila Regoje.

U prvom dijelu sadržajnog rada posjete, maturanti Elektrotehničke škole Tuzla su pregledali i kraću video prezentaciju o Evropskom univerzitetu Brčko distrikt i Evropskom univerzitetu „Kallos“ Tuzla.

Nakon toga su posjetioci sa svojim profesorom i predstavnicima Univerziteta obišli kabinete za vježbu, učionice, kancelarije i biblioteku. Na taj način su se maturanti uvjerili u kvalitetnu opremljenost kompletne infrastrukture Univerziteta za uspješan obrazovno – naučni proces.

Posjeta je bila do organizovana i produktivna na obostrano zadovoljstvo škole i Univerziteta.
Maturanti su na kraju pokazali veliki interes za studij elektrotehnike i mašinstva kao i drugih studijskih smijerova koji su lincencirani i organizovani na Univerzitetu.

Share this post

Translate »
Menu