MATURANTI MŠC ŽIVINICE UGOSTILI EVROPSKI UNIVERZITET KALLOS IZ TUZLE


Predstavnici Evropskog univerziteta „Kallos“ Tuzla u sastavu doc. dr. sc. Zijad Jagodić, doc. dr. sc. Edisa Šljivić i mr. Asim Bojić su dana 14.04. 2017. godine od 15-16.00 h, u amfiteatru MŠC Živinice kao gosti održali prezentaciju o studijskim programima i uslovima upisa na fakultete Evropskog univerziteta u studijskoj 2017/18. godini. Prezentaciji su prisustvovali brojni maturanti ovog školskog centra. Uvodne pozdravne riječi vezane za prezentaciju Evropskog univerziteta, maturantima je uputio takođe i prof. MŠC Halid Puzić, s preporukom, da je u ovo složeno i turbolentno vrijeme potrebno da svaki maturant koji namjerava studirati dobro razmisli kuda želi. Pozvao je sve maturante da svako pojedinačno iskoristi ovo preostalo vrijeme do početka upisa i obiđu više visokoškolskih ustanova, kako javnih, tako privatnih, i sami donesu vlastitu odluku, na osnovu direktnih uvida i spoznaja. Njegov lični stav je, da je Evropskog univerziteta jedna od viskoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini vrijedna poštovanja, koju treba posjetiti i steći vlastiti utisak o čemu je riječ, te nakon toga donijeti odluku, šta i gdje studirati.

Doc. dr. Zijad Jagodić maturante je upoznao sa studijskim programima i fakultetima na Evropskom univerzitetu, uslovima upisa, referentnim predvačima, opremi, prostornom ambijentu, kao i drugim kapacitetima. Takođe je naglasio da je trenutno značajan broj diplomanata, magistara i doktora nauka raznih usmjerenja, koji su svoja znanja i zvanja stekli na ovom univerzitetu u Tuzli i Brčkom, zaposleno na raznim ključnim pozicijama u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u BiH, kao i u privredi i praksi, ali i van naše države.

Doc. dr. Edisa Šljivić je u svom obraćanju iznijela neke interesantne prednosti studiranja na privatnoj visokoškolskoj ustaovi, te pozvala maturante da svoje dalje obrazovanje sa zadovoljstvom nastave na Evropskom univerzitetu.

Mr. sc. Asim Bojić iznio je nekoliko bitnih informacija vezanih za postupak akreditacije svih visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini, pa tako i Evropskog univerziteta „Kallos“ Tuzla, te izrazio nadu, da će i Medicinski fakultet, kao novost Evropskog univerziteta, od ove godine biti jedan od posebno interesantnih studija koji bi trebao privući veliki broj domaćih, ali i stranih studenata, pored ostalih fakulteta Evropskog univerziteta.