Evropski univerzitet učestvovao na II Sajmu zapošljavanja i obrazovanja

U okviru projekta „Program karijernog savjetovanja i usmjeravanja“, dana 10. maja 2019. godine održan je II Sajam zapošljavanja i obrazovanja, u organizaciji Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta, a u saradnji sa Vladom Brčko distrikta i Omladinskim centrom „Vermont“.

U prostorima Omladinskog centra omogućene su prezentacije subjektima iz privrede i obrazovanja, da bi pokazali svoje mogćnosti i perspektive. Najvažnija poruka Sajma jeste da mladi ljudi mogu u domaćoj sredini ostvariti svoje potencijale. Najprije u kvalitetnom obrazovanju, a zatim u stvaranju i realizaciji poduzetničkih ideja kojima mogu da ostvare zapošljavanje i dobar status na tržištu rada.

Evropski univerzitet Brčko distrikt i Evropski univerzitet „Kallos“ Tuzla sa velikim zadovoljstvom su se pripremili i učestvovali u prezentacijama na Sajmu zapošljavanja i obrazovanja. Prezentirali smo vlastite mogućnosti studiranja na svim smjerovima. Izložili smo dio vlastitih publikacija da bi potencijalnim studentima pokazali kako su naši univerziteti mjesta na kojima se može naučiti sve što je potrebno za budući rad i to od profesora iz prakse, koji su svoja znanja i iskustva prenijeli u građu univerzitetskih udžbenika. Želimo poručiti mladim ljudima da je dobro obrazovanje osnovni preduslov za dobar posao. Znanje je bogatstvo koje svaki pojedinac mora steći sam i koje mu nitko nikada ne može oduzeti. Na našim univerzitetima veselimo se svakoj mogućnosti javne prezentacije mogućnosti i perspektive da bi u direktnom kontaktu prezentirali sve što smo do sada uradili i sve što još planiramo, a u cilju što kvalitetnijeg obrazovanja.

Translate »