EVROPSKI UNIVERZITET NA SAJMU VISOKOG OBRAZOVANJA U TUZLI


U Tuzli je 27. i 28. aprila 2017. godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona svečano otvoren i održan drugi Sajam visokog obrazovanja, na kojem je predstavljen veliki broj visokoškolskih ustanova iz cijele Bosne i Hercegovine. Evropski univerzitet „Kallos“ Tuzla i Evropski univerzitet Brčko distrikt učesnici su sajma i predstavili su svoje fakultete i studijske programe. Posebnu pažnju privukao je novoosnovani Medicinski fakultet na Evropskom univerzitetu „Kallos“ u Tuzli. Naša dva univerziteta predstavili su prof. dr. Esed Karić, dekan Pedagoškog fakulteta, i doc. dr. Izet Banda, dekan Ekonomskog fakulteta.

Osim izlagačkog dijela, na sajmu je upriličen i okrugli sto na temu Visoko obrazovanje i zapošljavanje, na kojem su učestvovali referentni stručnjaci iz organizacija i institucija iz oblasti visokog obrazovanja u BiH.

Predsjednik Uprave Tuzlanskog sajma Zlatko Alidžanović istakao je da je cilj ovog sajma povezivanje dviju interesnih grupa, s jedne strane promocija visokoškolskih ustanova iz BiH i regije, s druge armije mladih ljudi koji traže odgovor šta i kako studirati. Naveo je da su na ovom sajmu učestvovale 27 visokoškolske ustanove, fakulteti i univerziteti, što predstavlja veći broj učesnika u odnosu na sajam održan prošle godine.

Učesnike sajma pozdravio je i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Tuzlanskog kantona mr. Zlatan Muratović.