Doc. dr Zlatko Kovačević

[vc_row 0=””][vc_column width=”1/4″][vc_gallery interval=”3″ images=”13177″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text 0=””]
  • Doc. dr Zlatko Kovačević, docent
  • Rođen 27.11.1957. Tuzla, BiH
  • Završen fakultet : Saobraćajni fakultet u Beogradu
  • Magistratura : Univerzitet u Novom Sadu
  • Doktorat : Evropski univerzitet Brčko distrikt
[/vc_column_text][vc_column_text 0=””]
  • Prof. dr Vesna Vučković, redovni profesor
  • Rođena 24.09.1963. Kotor,Crna Gora
  • Završen fakultet :PRAVNI FAKULTET UNIVERZITETA CRNE GORE, Titograd, 1986. godine;
  • Magistratura :PRAVNI FAKULTET UNIVERZITETA BEOGRAD, Beograd 2000. godine-magistar pravnih nauka;
  • Doktorat :PRAVNI FAKULTET UNIVERZITETA KRAGUJEVAC, Kragujevac, 2003. godine -doktor pravnih nauka.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row 0=””][vc_column 0=””][vc_text_separator title=”Biografija”][/vc_column][/vc_row][vc_row 0=””][vc_column 0=””][vc_column_text 0=””]Rođen je u Tuzli, 27.11.1957. godine, po nacionalnosti – Hrvat,  oženjen (supruga Slavica, dipl.pravnik) – ima dva sina (Mladen – MR arhitekture, i Mario – učenik).

Osnovnu i srednju školu završio je u Tuzli sa odličnim uspjehom, a SAOBRAĆAJNI FAKULTET u Beogradu, redovno, u roku. Sve vrijeme studiranja bio je stipendista Beogradskog univerziteta  (kao odličan student). Odbranom MAGISTARSKOG rada (dana 21.11.2006.godine) na Univerzitetu u Novom Sadu, iz naučne oblasti UPRAVLJANJE RAZVOJEM, smjer PREDUZETNIŠTVO, stekao akademski naziv MAGISTAR TEHNIČKIH NAUKA, što je u BiH nostrificirano (05.12.2008.godine) kao MAGISTAR DRUŠTVENIH NAUKA  iz područja EKONOMIJE – smjer  MENADŽMENT. Doktorirao na Evropskom univerzitetu Brčko distrikt (dana 30.11.2016.godine) i stekao naučno zvanje DOKTOR TEHNIČKIH NAUKA IZ OBLASTI SAOBRAĆAJA.

U okviru  preko 30 godina radnog staža u struci, uspješno je, pored ostalog, radio kao projektant  puteva, putne signalizacije i bezbjednosti saobraćaja (PZ „TRASER“ u Sarajevu), rukovodilac u transportnoj privredi („TUZLATRANSPORT“ i „AUTOSAOBRAĆAJ“  u Tuzli, „SIMPO–Vlasinka“ i „LAGER“ u Beogradu), odnosno inspektor za saobraćaj i puteve (KUIP TK u Tuzli).

Trenutno radi u Službi za inspekcijske poslove Grada Tuzla kao rukovodeći  državni službenik– glavni   inspektor (rukovodi timom inspektora u inspektoratu urbanističko-građevinske, turističko-ugostiteljske i putne djelatnosti).

Kao „državni službenik“ jedan je od osnivača UDRUŽENJA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA FBiH, čiji je izabrani predsjednik (Udruženje je registrovano u FMP u Sarajevu, jedino na prostoru FBiH), a takođe je izabrani predsjednik Udruženja SAOBRAĆAJNIH inžinjera i tehničara TK, odnosno član UO Udruženja saobraćajnih inžinjera BiH „Centar za bezbjednost u saobraćaju i mobilnost“.

U dosadašnjem  radu – kao ekspert saobraćajne struke, angažovan je i na vještačenju  iz oblasti saobraćaja (za SUDove i TUŽILAŠTVA) i polaganju vozačkih ispita; objavio je više naučnih i stručnih radova, a od akadenske 2015/2016.godine radi u nastavi na Univerzitetu u Tuzli (po Ugovoru – kao ekspert za saobraćaj iz privrede) držeći vježbe studentima na saobraćajnim predmetima (Saobraćajna kultura i tehnika I i II, odnosno Saobraćajni sistemi).

U okviru dopunskog osposobljavanja i cjeloživotnog obrazovanja, pored ostalog, položio je i posebne ispite za menadžera u međunarodnom drumskom saobraćaju (IRU AKADEMY i PRIVREDNA KOMORA FBiH), ispite iz poznavanja rada na računarima (Certificate:  MILCOM,  ECDL   i   PROCOM),  ispit za eksperta saobraćajne struke – za rad u komisijama ADS, verifikovan je član komisija za tehnički prijem izvedenih radova u građevinarstvu iz nadležnosti  FMPU, ispite za licence predavača u AUTO školama i ispitivača za polaganje vozačkih ispita (MONKS), ispit za sudskog  vještaka saobraćajne struke (SFRJ  i  BiH), itd.

Trenutno je angažovan na pisanju monografije pod radnim naslovom “Saobraćajnice su problem Bosne i Hercegovine“  odnosno udžbenika „Saobraćajna kultura je obavezna“.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Translate »