Da Evropa bude bliže Vama studirajte sa nama!
Dobro došli na Evropski univerzitet Brčko

+387 49 590 605

Evropski univerzitet Brčko distrikt

Na pravom ste mjestu!

Dobrodošli na zvaničnu stranicu Evropskog univerziteta. Misija Evropskog Univerziteta je da doprinese kvalitativnom razvoju društva u Bosni i Hercegovini posredstvom afirmacije univerzalnih vrijednosti slobode, obrazovanja, demokratije, ljudskih prava i promocije modernog obrazovanja.

9 godina postojanja

Evropski univerzitet osnovan je 2011. godine s misijom da doprinese kvalitativnom razvoju društva u BiH posredstvom afirmacije univerzalnih vrijednosti slobode, obrazovanja, demokratije, ljudskih prava i promocije modernog obrazovanja.

Zavidan uspjeh

Bogatstvo ovog Univerziteta su njegovi studenti koji ga čine posebnim i koji doprinose razvoju Univerziteta posredstvom svoje vlastite afirmacije u društvu.

Novosti
plakattakmicenjeweb

Takmičenje iz informatike

Evropski univerzitet Brčko distrikt i Evropski univerzitet “Kallos” Tuzla organizovaće dana 14. marta 2020. godine takmičenje za srednjoškolce iz oblasti informatike
VIŠE....

2bhs

VIII Međunarodni naučni skup

Evropski univerzitet Brčko distrikt i Evropski univerzitet “Kallos” Tuzla organizovaće dana 03. aprila 2020. godine VIII međunarodni naučni skup na temu
EVROPSKE I EVROAZIJSKE INTEGRACIJE - PREDNOSTI i NEDOSTACI-

NOVI PROGRAMI
 • PROMOCIJA KNJIGE OSNOVE ZDRAVSTVENOG PRAVA

  PROMOCIJA KNJIGE OSNOVE ZDRAVSTVENOG PRAVA

  Na Evropskom univerzitetu „Kallos“ Tuzla, u organizaciji ovog Univerziteta i Ljekarske komore Tuzlanskog kantona, dana 29.01.2020. godine održana je promocija knjige Osnove zdravstvenog prava. Autori udžbenika su akademik prof. dr. Nedeljko Stanković, preminula doc. dr. Dženeta Hadžić, i doc. dr. Albina Fazlović. O knjizi su govorili prof. dr. Harun Brkić, predsjednik Ljekarske komore TK, prof. … PROMOCIJA KNJIGE OSNOVE ZDRAVSTVENOG PRAVA Read More »
 • REKTOR UNIVERZITETA URUČIO PRIZNANJE AKADEMIKU PROF. DR. DR. HABIL. WOLFGANGU ROHRBACHU

  REKTOR UNIVERZITETA URUČIO PRIZNANJE AKADEMIKU PROF. DR. DR. HABIL. WOLFGANGU ROHRBACHU

  Prof. dr. dr. habil. Wolfgang Rohrbach, potpredsjednik Austrijsko-srpskog društva dobio je, povodom održavanja međunarodnog seminara u Beču, dva visoka univerzitetska priznanja za svoj naučni rad koji ima za cilj povezivawe naroda. Visoka priznanja dobio je od rektora Evropskog univerziteta Brčko distrikta akademika prof. dr. Nedeljka Stankovića, koji predaje i na indijskom Manipur International University. Stanković … REKTOR UNIVERZITETA URUČIO PRIZNANJE AKADEMIKU PROF. DR. DR. HABIL. WOLFGANGU ROHRBACHU Read More »
 • SVEČANA AKADEMIJA POVODOM 9 GODINA RADA EVROPSKOG UNIVERZITETA

  SVEČANA AKADEMIJA POVODOM 9 GODINA RADA EVROPSKOG UNIVERZITETA

  Na Evropskom univerzitetu dana 10.01.2020. godine održana je Svečana akademija povodom devete godišnjice uspješnog rada Univerziteta. Svečanosti su prisustvovali brojni gosti, kao i predstavnici javnog života. U prepunom amfiteatru uručene su diplome za 95 diplomanata i 7 magistara. Pored toga, promovisana su i dva doktora nauka – dr. Milanko Stančić, doktor tehničkih nauka iz oblasti … SVEČANA AKADEMIJA POVODOM 9 GODINA RADA EVROPSKOG UNIVERZITETA Read More »
 • Mir Božiji, Hristos se rodi! SREĆAN BOŽIĆ!

  Mir Božiji, Hristos se rodi! SREĆAN BOŽIĆ!

  Svim pripadnicima pravoslavne vjeroispovijesti upućujemo najiskrenije čestitke povodom nastupajućeg praznika Božića. Mir Božiji, Hristos se rodi! SREĆAN BOŽIĆ!
 • Obavještenje za studente

  Obavještenje za studente

  Obavještavamo studente da će se ovjera zimskog i upis ljetnog semestra vršiti u periodu od 13.01. do 3.02.2020. godine. Studenti su u tom periodu obavezni studentskoj službi predati indeks sa popunjenim semestralnim listom. U indeksu je, prije predaje, potrebno unijeti nazive predmeta koji su odslušani u zimskom semestru; ime, prezime i titulu odgovornog nastavnika, kao … Obavještenje za studente Read More »
 • ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA EVROPSKE AKADEMIJE NAUKA U BEOGRADU

  ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA EVROPSKE AKADEMIJE NAUKA U BEOGRADU

  Dana 21.12.2019. godine održana je godišnja skupština Evropske akademije nauka u Beogradu. Skupštini je prisustvovao rektor Evropskog univerziteta, u svojstvu potpredsjednika Skupštine. Napominjemo da je na toj sjednici odlučeno da se emeritusu prof. dr. Branimiru Mikiću dodijeli titula akademika. Pored profesora Mikića, ovu časnu titulu ponio je i reis-ul-ulema Sead ef. Nasufović. Ovom bitnom događaju … ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA EVROPSKE AKADEMIJE NAUKA U BEOGRADU Read More »
 • SREĆNA NOVA 2020. GODINA

  SREĆNA NOVA 2020. GODINA

  Srećnu i uspješnu Novu 2020. godinu, svim studentima, njihovim porodicama, nastavnicima i saradnicima Univerziteta, kao i ostalim građankama i građanima želi kolektiv Evropskog univerziteta.

Oglasna tabla

Gideon Robert University
Gideon Robert University
Manipur International University
Manipur International University

Univerzitetska izdanja

U sklopu Evropskog univerziteta postoji šest fakulteta

Organizacione jedinice Univerziteta

Pravni fakultet

U svom sklopu sadrži studijske programe bezbjednosti, opšteg prava i forenzike.

Tehnički fakultet

Tehnički fakultet obrazuje budući informatičari, građevinci, saobraćajci i poljoprivrednici.

Ekonomski fakultet

Oblasti računovodstva, menadžmenta,preduzetništva,marketinga i trgovine.

Pedagoški fakultet

Obrazujemo buduće profesore iz oblasti razredne nastave, matematike, fizike, istorije i geografije.

Fakultet političkih nauka

Nudimo studije iz Žurnalistike, Socijalnog rada, Međunarodnih odnosa i diplomatije i Politologije.

Fakultet zdravstvenih nauka

Obrazujemo najbolje farmaceute, medicinske sestre,sanitarne inženjere,fizioterapeute i stomatologe.

Programe obuke za sticanje certifikata o stručnoj osposobljenosti

Više informacija o upisu, dokumentaciji potrebnoj za upis, visini naknade za stručno usavršavanje i dr, nalazi se u svakom programu, a moguće je provjeriti i pozivom na broj telefona 049 590 605 ili 610. Upisi su u toku.

One

Program stručnog osposobljavanja za trenere - instruktore

Iz oblasti streljaštva; Iz oblasti budo vještina (Globar Martial Arts Association Hachi-O-Kai Budo Karate Do Federation Europe); Iz oblasti sportskih disciplina (ronjenje, veslanje, skijanje, tenis, nogomet i dr.).

Two

Program stručnog usavršavanja iz obalsti zdravstva;

Program stručnog usavršavanja iz obalsti menadžmenta u zdravstvu kao i oblasti zdravstvene njege

Three

Program polaganja ispita za sticanje osnovnih znanja iz oblasti informatike i program dopunskog psihološko-pedagoškog i metodičkog obrazovanja;

Informiši se +387 49 590 605

Jedna godina besplatna za studente osnovnih studija!

Poslušajte iskusne

Naši Dekani

Naš osnovni motiv je da razvijemo sistem visokog obrazovanja čiji će krajnji ishod biti vaše zadovoljstvo i korist, a naša dužnost je da udovoljimo vašim željama da steknete kvalitetna znanja koja će vam obezbijediti dobar posao i od vas stvoriti profesionalce spremne da odgovore svakom izazovu.
Prof. dr Anka Bulatović
Ekonomski fakultet
Na fakultetu predaju eminentni stručnjaci iz prakse koji su svoja znanja i iskustva sticali u privredi, organima državne uprave i drugim institucijama koje su bile generator razvoja svake države. Fakultet će posebno stimulisati kreativnost i inovativnost studenata i otvoren je i spreman da podrži njihove ideje i inicijative.
Prof. dr Halid Žigić
Tehnički fakultet
Naši studenti stiču znanja koja mogu efikasno da primijene u praksi. Mogu da rade kao sudije, javni tužioci, advokati, notari, državni službenici u organima uprave, pravnici u ustanovama, javnim i privrednim subjektima u policiji i na raznim forenzičkim poslovima.
Akademik prof. dr Nedeljko Stanković
Pravni fakultet
Pored naučnih zvanja profesori našeg Fakulteta,veoma su susretlјivi pri ostvarivanju komunikacije sa studentima kako na časovima tako i na konsultativnoj nastavi,sve u želјi da studenti ovladaju znanjem koje će im poslužiti kao najbolјe oružje za budućnost. Uvažene koleginice i kolege studenti,mi vas pozivamo da se upišete na jedan od naših Fakulteta.
Prof. dr Esed Karić
Pedagoški fakultet
Svi kabineti potrebni za kvalitetno i suvremeno odžavanje nastave izuzetno su komforni i opremljeni tehničkim pomagalima i specifičnim sadržajima. Zato s ponosom ističemo da praktičan rad u ambulantama, laboratorijima i kabinetima zadovoljava najviše svjetske standarde.
Akademik prof. dr Rudika Gmajnić
Fakultet zdravstvenih nauka
U ispunjavanju društvene dimenzije svoje misije, FPN je prepoznat kao naučno istraživačka institucija koja nudi ekspertizu i savjetodavne usluge za različite učesnike procesa stvaranja javnih politika, s ciljem omogućavanja aktivnog korištenja svih potencijala razvoja. Programi su koncipirani po ugledu na fakultete kako u BiH tako i zemljama u regionu.
Prof. dr Kemal Brkić
Fakultet političkih nauka

Univerzitetska biblioteka posjeduje u svom knjižnom fondu i stručne publikacije na stranim jezicima, kao i knjige iz filozofije i religije. U biblioteci se čuvaju: diplomski i magistarski radovi kao i doktorati koji su takođe dostupni studentima na uvid.  U sastavu biblioteke su i periodične publikacije (časopisi, zbornici, godišnjaci).

0
Naslova

Na Evropskom univerzitetu nastavu izvodi preko 200 profesora, u naučnonastavnom zvanju redovnog profesora, vanrednog profesora i docenta. Pored toga, bitno je istaknuti da na Univerzitetu radi i sedam
akademika. Nastavnici i saradnici Evropskog univerziteta dolaze iz svih krajeva bivše Jugoslavije.

0
Profesora i eminentnih stručnjaka

Studenti Evropskog univerziteta uspješno se afirmišu na tržištu rada i pokazuju svoje komeptencije i vještine koje su usvojili tokom studija. Svršeni studenti Evropskog univerziteta zaposleni su u sudovima, policiji, zdravstvenim ustanovama, školama i predškolskim ustanovama, preduzećima i drugim subjektima.

0
Aktivnih studenata
Translate »
Menu