Европски универзитет Брчко дистрикт и Европски универзитет „Kallos“ Тузла на првом Сајму запошљавања и образовања у Брчком

Европски универзитет Брчко дистрикт и Европски универзитет „Kallos“ Тузла на првом Сајму запошљавања и образовања у Брчком

Европски универзитет Брчко дистрикт и Европски универзитет „Kallos“ Тузла учествовали су на првом Сајму запошљавања и образовања, који је организовао Завод за запошљавање Брчко дистрикта уз подршку Владе Брчко дистрикта, а у сарадњи са Омладинским центром “Vermont”. Сајам је одржан у петак, 25. маја 2018. године у Брчком у просторијама Омладинског центра.

Универзитети су имали прилику да представе посјетиоцима атрактивне студијске програме на свих шест, односно седам факултета (Правни, Економски, Педагошки, Технички, Факултет политичких наука, Факултет здравствених наука и Медицински факултет). На Европском универзитету Брчко дистрикт и Европском универзитету „Kallos“ Тузла од 28. маја 2018. године расписан је конкурс за упис студената у нову академску 2018/19. годину.

Сајам је отворио градоначелник Брчко дистрикта мр Синиша Милић, који је изразио наду да ће овај сајам дати конкретне резултате. “Ово је један нови приступ у рјешавању огромног проблема незапослености, довођењем у директну везу оних који траже посао и оних који тај посао нуде и наравно представника образовних институција, од средњих школа до високог образовања. Све је на једном мјесту”, рекао је Милић.

Из Омладинског центра “Vermont” саопштено је да је Сајам осмишљен као скуп учесника који се сусрећу на тржишту рада, односно послодаваца, незапослених, образовног сектора и надлежних институција.

У раду панела на теме Важност усаглашавања тржишта рада и система образовања и Образовање у функцији запошљавања учествовао је, између осталих, и шеф Одјељења за образовање Сенад Османовић.

Share this post

Translate »
Menu